Veelgestelde vragen

Als u duidelijk weet wat uw persoonlijke situatie is en welke keuzes u maakt, dan is het slim om rechtstreeks naar de notaris te gaan. De notaristarieven zijn vrij. U kunt dus zelf onderhandelen met de notaris over de prijs.

Veel mensen weten na een tijdje niet meer precies wat ze wel en niet geregeld hebben in hun testament. Bij TestamentHulp krijgt u daarom, naast uw testamenten, een uitgebreid gespreksverslag in begrijpelijke taal. We merken dat veel klanten het fijn vinden om terug te lezen wat er is besproken.

Uiteraard betaalt u voor onze uitgebreidere dienstverlening, maar omdat we de notaris veel (administratief) werk uit handen nemen, bieden zij een flinke korting. Daar komt bij dat we met ruim 180 notarissen samenwerken, waardoor we een scherpe prijs kunnen bedingen. De totale kosten zijn daardoor gelijk of iets hoger, dan wanneer u zelf onderhandelt met een notaris. Uiteraard weet u vooraf wat u betaalt. Dat zetten we zwart op wit voor u.

TestamentHulp bewaart u persoonlijke gegevens (NAW) om u in de toekomst goed te informeren over eventuele wijzigingen. Het opslaan van uw persoonlijke gegevens gebeurt in een speciale omgeving die door Microsoft beschikbaar is gesteld. TestamentHulp voldoet aan de strikte regels rondom de AVG.

TestamentHulp is een dienstverlener die klanten informeert en helpt bij het goed organiseren van de erfenis. TestamentHulp vindt dat (bijna) iedereen een (levens)testament nodig heeft. Daarom geeft TestamentHulp gratis voorlichting. Dat doen we op een heldere en eenvoudige manier zodat iedereen dit begrijpt. TestamentHulp werkt samen met 180 lokale notariskantoren.

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Er is volop informatie voorhanden over nalatenschap. Ook zijn er tal van brochures. Toch is het vaak moeilijk te begrijpen wat er nu precies staat. Wij denken dat dat anders kan en moet. TestamentHulp maakt het eenvoudig en persoonlijk. Onze erfrechtspecialisten ondersteunen u bij het maken van belangrijke keuzes voor u en uw gezin en leggen in begrijpelijke taal uit wat de mogelijkheden zijn.

U kunt ons op verschillende plaatsen tegenkomen. Online zijn wij te vinden via onze website en op social media. Dankzij onze landelijke dekking is er altijd een erfrechtspecialist bij u in de buurt. Ook heeft TestamentHulp de ambitie om meer in de publiciteit te treden. Het maatschappelijk debat aangaan, maar ook informatie verstrekken op beurzen en andere platforms.

TestamentHulp in de media

TestamentHulp werkt samen met lokale notariskantoren. Door deze samenwerking profiteert u van scherpe tarieven. Uiteraard mag u ook gebruik maken van uw eigen notaris. Uw erfrechtspecialist kan u eveneens in dit traject begeleiden.

TestamentHulp heeft veel ervaring in op het gebied van TestamentHulpning. We hebben een groot netwerk opgebouwd van lokale notariskantoren die specialist zijn op dit gebied. Samen met de erfrechtspecialisten van TestamentHulp zorgen zij voor een goede en persoonlijke oplossing. Jaarlijks worden op die manier duizenden mensen geholpen.

Het staat u vrij om contact op te nemen met de notariskantoren waarmee we samenwerken. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met TestamentHulp om navraag te doen over onze dienstverlening.

TestamentHulp zegt wat het doet en doet wat het zegt. Daarbij hanteren we bij iedere klant eenzelfde stappenplan:

  • Tijdens een vrijblijvend en kosteloos gesprek bij u thuis, brengen we uw persoonlijke situatie in kaart
  • We verzorgen een gespreksverslag in eenvoudige taal
  • Wij zijn gedurende het hele traject uw contactpersoon en maken een samenvatting voor de notaris
  • Wij gaan samen met u naar de notaris en doorlopen alle besproken punten
  • Wij controleren uw conceptakte
  • Wij staan voor u klaar voor vragen en onduidelijkheden

Wilt u na het vrijblijvende gesprek gebruik maken van de diensten van TestamentHulp? Dan tekent u een opdracht tot dienstverlening (OTD). Hierin staat precies omschreven wat TestamentHulp voor u doet en wat u van ons mag verwachten.

Wilt u verwijderd worden uit ons adressenbestand? Vul dan het contactformulier in via www.TestamentHulp.nl.

Om u persoonlijk en vrijblijvend te informeren over onze dienstverlening, vragen wij NAW-gegevens (Naam, Adres, Woonplaats) op bij bedrijven als PostNL en EDM.